Łączna liczba wyświetleń
wtorek, 4 czerwca 2013
Grillowane szaszłyki z ziemniaków i wędzonego boczku...
Jedno z moich ulubionych grillowanych dań...
Młode ziemniaki, wędzony boczek i dużo aromatycznych przypraw. Podane z tzatzikami, domowym dipem czosnkowym, curry lub z niebieskiego sera pleśniowego... ♥
Pychotka!
Składniki: 500 g młodych ziemniaków, 30 dag wędzonego, surowego boczku, oliwa extra virgin,
kolendra, papryka, chili, tymianek, rozmaryn, pieprz czarny,
cząber, czosnek, sól
Młode ziemniaku umyj i podgotuj (najlepiej na parze). Boczek pokrój w kostkę. Podgotowane ziemniaki ostudź. Z oliwy i przypraw przygotuj marynatę. Wymieszaj boczek i ziemniaki z marynatą, nadziej na szaszłyki. Jeśli używasz drewnianych patyków, namocz je wcześniej w wodzie ok. 20 minut żeby nie spaliły się na grillu. Podawaj z lekką sałatką lub dipem.
Smacznego !
Etykiety:
boczek,
grill,
młode ziemniaki,
obiad,
przepis,
przepisy,
szaszłyk z ziemniaków,
szaszłyki,
ziemniaki,
ziemniaki z grilla
Gdańsk, Polska
Gdańsk, Polska
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz