W zależności od ilości użytych nasion chia może być koktajlem lub puddingiem.
Smak Inki z mlekiem kokosowym i suszoną śliwką idealnie się łączy.
Kawę możecie przygotować rano, nie musicie czekać, aż nasiona napęcznieją. Wtedy po prostu pijecie ją jak koktajl.
Jeśli jednak wybierzecie bardziej gęsta formę, śniadanie możecie przygotować wieczorem i przechować w lodówce.
Składniki:
150 ml mleka kokosowego, 2 łyżki Kawy Inka,
Przygotowanie
Kawę zalej 100 ml wrzącej wody w filiżance. Poczekaj aż ostygnie. Mleko kokosowe zmiksuj w blenderze z suszonymi śliwkami. Wlej do szklanki, dodaj nasiona chia i wymieszaj dokładnie.
Kiedy kawa będzie zimna wlej ją do mleka z nasionami. Wymieszaj, posyp wiórkami kokosowymi.
Jeśli chcesz, żeby kawa zamieniła się w pudding dodaj 2 łyżki nasion chia i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Smacznego !
Maja ♥
2 komentarze:
Super!
Ale super pomysł! Do tej pory robiłam z samym mleczkiem kokosowym, ale tutaj ta kawa pasuje idealnie!
Prześlij komentarz